Coroana dentara pe implant

Dinti metalo ceramica
20/01/2016
Toate articolele

Coroana dentara pe implant

Coroana dentara pe implant


De ce este esential sa inlocuim dintii lipsa?

Daca estetica nu este importanta pentru toata lumea, cu siguranta ca sanatatea este. Astfel, este esential ca dintii lipsa sa fie inlocuiti pentru a fi redata functa masticatorie, iar vorbirea sa nu fie afectata. De asemenea, edentatia este un fenomen periculos deoarece o data cu trecerea timpului, dintii incep sa migreze in incercarea de a acoperi spatiul gol. Acest proces este daunator, deoarece se modifica ocluzia, iar contactul intre cele doua arcade nu mai este perfect. De asemenea, in asemenea situatii igiena orala nu mai poate fi efectuata in mod corespunzator, pacientii fiind mai predispusi la dezvoltarea cariilor si afectiunilor gingivale.


Tur Virtual 3D Dental Bucuresti – Alba IuliaCoroana dentara pe implant

Conform specialistilor, cea mai buna modalitate de inlocuire a dintilor lipsa sunt implanturile dentare. In ciuda faptului ca tratamentul este unul de lunga durata, la final pacientii vor beneficia de un dinte identic cu cei naturali. In prima faza este necesara inserarea implantului in osul maxilar, iar mai apoi, dupa cateva luni, acesta va fi implementat de catre os.

Ulterior, acest implant va fi prelungit pana la nivelul gingiilor, se va efectua o amprenta, astfel incat ultima etapa sa presupuna adaugarea coroanei dentare. In ziua de azi, se pot confectiona mai multe coroane care sa fie sustinute pe implantul dentar, astfel pentru 4 sau 5 dinti sa nu fie necesare decat doua implanturi.

Care sunt riscurile?

La fel ca oricare alta procedura stomatologica, si inserarea implantului poate avea cateva riscuri, existand situatii rare, in care interventia sa esueze din cauza faptului ca implantul nu a fost asimilat de catre os. De asemenea, exista posibilitatea ca lucrarea protetica sa se slabeasca, sa se deterioreze sau sa se fisureze. Un alt risc este cel al infectiilor la nivelul gingiilor, insa la fel ca riscurile amintite mai sus, acestea sunt foarte rare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

We are one click away! You can schedule online!