Pivot dentar zirconiu

Gingivita cronica tratament
20/01/2016
Dinti integral ceramica
20/01/2016
Toate articolele

Pivot dentar zirconiu

Pivot dentar zirconiu


Pivotul dentar reprezinta un dispozitiv care este folosit la restaurarea unui dinte ce a fost afectat de carii in proportii ridicate, sau care, din diferite motive nu mai prezinta forma sa initiala. Astfel, daca un dinte este distrus de carii in asa fel incat nu a mai ramas nimic decat coroana sa, atunci obturatia nu este posibila deoarece nu se poate asigura stabilitatea sa.

In schimb, daca radacina este in conditii bune, atunci medicii vor efectua un tratament endodontic, pentru eliminarea tuturor bacteriilor si prevenirea patrunderii acestora la radacina. Ulterior, cu ajutorul pivotului dentar, care joaca un rol de sustinere, se poate reconstrui dintele la forma sa initiala.

Aceste dispozitive pot fi confectionate din diferite materiale, fiecare dintre ele avand diferite avantaje si dezavantaje, cele mai recomandate fiind cele din zirconiu. In ciuda faptului ca acestea impun costuri mai ridicate, avantajele propuse sunt pe masura. Cel mai important este ca ofera stabilitatea necesara reconstructiei dentare, fara ca acesta sa se deterioreze o data cu trecerea timpului.


Tur Virtual 3D Dental Bucuresti – Alba IuliaPot sa beneficiez de pivotul dentar din zirconiu?

Dupa o examinare atenta, medicul este cel care decide daca un pacient poate beneficia de un pivot dentar. In schimb, acestea nu reprezinta o solutie atunci cand:

  • Cand gradul de mobilitate al dintelui este ridicat. Este nevoie de efectuarea unei radiologii pentru ca medicii sa analizeze daca osul inconjurator dintelui este resorbit.
  • Cand, din diferite motive (o carie sau un accident), dintele s-a fracturat chiar pana la marginea gingiei, deoarece radacina existenta nu este suficient de puternica si nu are capacitatea de sustinere a dispozitivului

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

We are one click away! You can schedule online!