Aparat dentar Damon

Aparat dentar Damon

Aparatul autolingaturant Damon este similar cu dispozitivele dentare fixe conventionale, foloseste bracketuri de metal (sau bracket-uri invizibile din sticla) atasate de dinti si un fir metalic pentru aliniere (nu implica utilizarea de module elastice colorate). Are avantajul de a lucra cu bracketuri mai mici, neexistand legaturi si igiena dentara este mai simpla, de asemenea fiind necesare consultatii mai rare. Timpul de tratament este mai scurt datorita faptului ca este un sistem puternic si eficient.

Numele acestui dispozitiv ortodontic (Damon) vine de la numele doctorului care a inventat acest sistem special care promite numeroase beneficii. c. Fata de bracketii obisnuiti, in cazul carora arcul se fixeaza cu ajutorul ligaturii elastice sau metalice, la aparatul dentarDamon nu se pune problema de asa ceva. Bracketii sunt alcatuiti din doua bucati, prima dintre ele fixa si cea de a doua mobila.

Aparatul dentar Damon presupune un aparat special care pune in aplicare posibilitatea ca anumite forte sa exercite presiune impreuna cu ajutorul muschilor limbii si buzelor. Datorita acestor forte, nu se pune problema de disconfort, iar pacientii se pot bucura de eficienta maxima in cele mai bune conditii. Astfel, bracketurile autoligaturante reprezinta o revolutie in domeniul stomatologiei, fiind o optiune serioasa de luat in calcul de catre cei care prezinta alinieri necorespunzatoare ale dintilor.

Conform studiilor, ligaturile realizate din elastic pierd din proprietati chiar la scurt timp dupa aplicare, astfel ca muschii nu se misca corespunzator. De asemenea, acestea favorizeaza stocarea resturilor alimentare, situatie care duce la formarea placii bacteriene si depunerea de tartru, si ulterior la aparitia cariilor. Din acest motiv, ligaturile prezentate de aparatul dentar Damon sunt potrivite pentru pacienti de toate varstele, de la copii la adulti.

 

Tur Virtual 3D Dental Bucuresti - Alba IuliaAparat dentar Damon  – Avantaje :

  • La finalul tratamentului, pacientii se declara mult mai multumiti de Damon decat in cazul altor dispozitive ortodontice
  • Durata tratamentului este mai scazuta spre deosebire de aparatele dentare obisnuite
  • Intretinerea aparatului dentar Damon este usor de realizat si implica mai putine vizite la stomatolog pentru ajustari
  • Pacientii nu se plang de disconfort atunci cand opteaza pentru un aparat dentar Damon

Fata de bracketii traditionali in cazul carora arcul este fixat in interior de catre o ligatura fie elastica, fie de sarma, atunci cand vine vorba de Damon situatia este diferita. Bracketii sunt alcatuiti din doua elemente, una fixa si cealalta mobila, fapt care confera mai multe avantaje pacientilor. Iata cele mai importante avantaje ale aparatului dentar Damon.

  • Datorita faptului ca arcul se misca cu usurinta in interiorul bracketurilor, forta exercitata este mai scazuta, la fel si disconfortul resimtit de pacient
  • Aparatul dentar Damon exercita presiunea scazuta, dar exacta, astfel incat tratamentul sa fie cat mai eficient
  • Dispozitivul ortodontic Damon este mai usor de intretinut, astfel ca numarul controalelor efectuate de medic este mai scazut.