Aparat dentar invizibil

Aparat dentar invizibil

Aparatul dentar invizibil este un tip de tratament ortodontic care nu prezinta niciun fel de impediment estetic, fiind astfel mult mai avantajos decat aparatele dentare conventionale.
Daca pana acum cativa ani, tratamentele ortodontice de acest gen erau mai potrivite adolescentilor si tinerilor, astazi, datorita evolutiei tehnicilor dentare, adultii de orice varsta isi pot imbunatati ocluzia, isi pot majora eficienta dintilor si pot avea un zambet regulat si armonios.
In general, tratamentul ortodontic reprezinta o repozitionare a dintilor si radacinilor acestora iar aparatele dentare invizibile ofera un confort maxim si un timp redus al acestui tip de tratament.

Folosind aparate dentare invizibile, se poate recontura si aspectul facial, mai ales daca tratamentul ortodontic imbina si proceduri chirurgicale maxilo-faciale, oferind astfel o schimbare la nivelul buzelor, barbiei si maxilarelor.

Din ce materiale se construiesc aparatele dentare invizibile?
Brakets-urile aparatelor dentare invizibile sunt realizate, de obicei, din aliaje de aur si se construiesc in laboratoare speciale, unde se folosesc analize si scanari computerizate ale suprafetelor dentare. Astfel de braket-uri pot fi aplicate in gura pacientului doar de catre medicii ortodonti, special pregatiti pentru a realiza asemenea tehnici.

Ce este, cum se aplica, eficienta si estetica aparatului dentar invizibil :

 • Este un dispozitiv ortodontic fix;
 • Fiind amplasat in partea din spate a danturii, nu poate fi observat de catre cei din jur
 • Intotdeauna este aplicat pe partea interioara danturii
 • Este considerat la fel de eficient ca un dispozitiv ortodontic clasic, avand capacitatea de a corecta numeroase probleme
 • Tratamentul poate fi parcurs de cei mai multi dintre doritori

Prima etapa a acestui proces este amprentarea dintilor, dupa care macheta este trimisa la laboratoare speciale, unde aceasta este atent analizata in mod computerizat, urmand ca la aproximativ o luna si jumatate mai tarziu aparatul dentar invizibil sa fie finalizat si gata de aplicat.

Caracteristicile brackteturilor Invizibile

 • Fata de alte solutii mai obisnuite, bracketurile acestui dispozitiv sunt personalizate in functie de fiecare pacient
 • Datorita faptului ca sunt personalizate, bracketurile se vor potrivi de minune, existand astfel siguranta efectelor promise
 • Pacientii se pot acomoda cu usurinta, fara a avea parte de dureri sau disconfort
 • Nu apar dificultati in momentul vorbirii sau al masticatiei alimentelor

Tur Virtual 3D Dental Bucuresti - Alba IuliaAparat Dentar Invizibil – Avantaje : 

 • Datorita specificatiilor, Incognito promite eficienta si confort maxim pentru pacienti
 • Este personalizat in totalitate pentru fiecare pacient
 • Nu poate fi observat de catre cei din jur
 • Primele efecte benefice ale unui astfel de tratament vor putea fi vizibile dupa o perioada scurta de timp
 • Nu prezinta riscul ca partea frontala a dintilor sa se demineralizeze
 • Tratamentul poate fi urmat de persoane de orice varsta, de la copii la adulti
 • Poate fi corectata orice pozitie defectuoasa a danturii

Cat dureaza tratamentul cu aparat dentar invizibil? 

Durata unui astfel de tratament se intinde pe o perioada de 12-24 de luni, situatie asemanatoare cu aparatele ortodontice obisnuite, insa difera in functie de afectiunile prezentate de pacient.

Care este perioada de acomodare cu aparatul dentar invizibil? 

Perioada de acomodare nu depaseste 10 zile, astfel ca dupa ce este aplicat dispozitivul pacientii vor putea resimti o senzatie de disconfort pentru scurt timp. Datorita evolutiei tehnologiei in stomatologie, aparatele dentare devin din ce in ce mai eficiente si mai comode, motiv pentru care pacientii vor avea parte numai de beneficii.

 

Ce alte avantaje are aparatul dentar invizibil fata de aparatele obisnuite?                                           

 • Acesta este destinat pacientilor de toate varstele, de la copii pana la adulti
 • Locul aplicarii bracketurilor nu este expus cariilor, spre deosebire de alte tipuri de aparate dentare
 • Deoarece este realizat din aur, nu exista posibilitatea ca pacientii sa dezvolte alergii, fiind bine asimilat de organism
 • Este considerat cel mai estetic aparat dentar deoarece nu poate fi observat de catre cei din jur, astfel nu este afectata viata sociala si profesionala a pacientului

De la prima etapa a urmarii acestui tratament, pacientii vor avea o experienta placuta, fara disconfort sau durere, iar la finalul procedurii, acestia se vor bucura de zambetul mult visat, estetic, sanatos si natural. Cu toate ca se poate dovedi a fi greu de obtinut, ocluzia potrivita a unui adult nu mai reprezinta o problema in ziua de azi.

Aparatul dentar invizibil Incognito are avantajul ca este personalizat in intregime, atat fiecare pas din cadrul tratamentului, dar si dispozitivul ortodontic, care este fabricat cu mare atentie, fiecare unitate in parte. Pe baza situatiei pacientului este confectionat aparatul invizibil, pentru ca eficienta sa fie maxima. Pe lanca eficienta, pacientii au parte si de confort, iar oricand au o nelamurire se pot adresa medicului.