Chirurgie

Chirurgie

In cadrul clinicii 3D Dental efectuam tratamente chirurgicale buco-maxilo-faciale simple si complexe cum ar fi: extractii de dinti inclusi si molari de minte, rezectii apicale, augmentari osoase, sinus lift.

Efectuata de cele mai multe ori in cabinetul stomatologic, sub anestezie locala, aceasta ramura a medicinei vine sa deschida portile unor noi posibilitati de tratament si vindecare demne de ceea ce numim secolul vitezei.

Avansarea atat in materie de tehnici cat si de tehnologie permite astazi realizarea de interventii chirurgicale “la scaun” intr-un timp record, insotite de un grad crescut de confort, dar si incoronate cu prognostice favorabile in timp. Daca pana nu demult acest tip de interventie era rezervat unui numar restrans de pacienti, in momentul de fata eligibilitatea cazurilor clinice pentru diferite manopere chirurgicale a crescut considerabil. Astfel pot fi efectuate implanturi unor pacienti, respinsi in trecut datorita lipsei de tesut osos, prin simpla manopera de aditie osoasa in prealabil, fie in vederea cresterii stabilitatii, fie in vederea castigului de spatiu (sinus lift).


Tur Virtual 3D Dental Bucuresti - Alba IuliaPrintre cele mai frecvente aplicatii ale sale se numara: patologii complicate ale dintilor afectati de carie, cum ar fi abcesele dentare care necesita drenaj, ale dintilor tratati endodontic, rezectia apicala, si a celor cu dificultate pana la imposibilitate de eruptie (dinti inclusi sau semiinclusi). Nu in ultimul rand, chirurgia orala se adreseaza esteticii, prin tehnici de remodelare gingivala si este un mijloc frecvent de biostimulare a tesuturilor cavitatii orale prin aditii osoase, injectarea de substante cu efect de stimualare a dezvoltarii tesuturilor moi (acidul hialuronic in afectarea parodontala cu efect asupra tesutului epitelial). O alta indicatie a chirurgiei orale se regaseste in tratamentul sinuzitelor maxilare cronice, prin efectuarea curei radicale de sinus.

Unul dintre cele mai avantajoase aspecte ale acestui tip de chirurgie se constituie din largirea orizontului in materie de variante de tratament si protezare ulterioara (implanturi dentare/ punti pe implanturi, scaderea mobilitatii dintilor in boala parodontala prin tehnici de aditie) care atrage dupa sine eliminarea unei serii evidente de disconforturi (purtarea de proteze mobile, imposibilitatea protezarii unor spatii edentate, pierderea dintilor). Un alt avantaj notabil il constituie faptul ca pacientul nu necesita internare consecutiva interventiei, ingrijirile postoperatorii necesare, dar si recomandarile medicului putand fi urmate de cele mai multe ori in linistea caminului propriu, iar vizitele la intervalele precizate de catre chirurg fiind de obicei suficiente pentru o vindecare favorabila.

Ca orice act chirurgical, si manoperele executate in cadrul chirurgiei orale prezinta anumite riscuri si se pot insoti de complicatii, aspecte ce vor fi comunicate negresit in prealabil pacientului, al carui consimtamant trebuie sa insoteasca orice interventie indicata de medic.


Suntem la un click distanta! Te poti programa si online!