Coroana dentara ceramica

Coroana dentara ceramica

Coroanele realizate in totalitate din ceramica sunt preferate datorita aspectului placut oferit. Atunci cand este nevoie de restaurarea danturii frontale, pacientii pot lua in considerare o coroana dentara ceramica, deoarece aceasta confera un aspect placut si natural al dintilor. Avantajul coroanelor dentare ceramice integrale este ca acestea nu implica existenta metalului, fiind elimitate toate problemele aduse de acest material.

Aceasta poate fi prelucrata in totalitate, pana cand rezultatul este cel dorit de pacient. Diferenta dintre ceramica pe zirconiu si cea integrala, este ca prima dintre ele asigura o durabilitate sporita in timp si ofera posibilitatea utilizarii ei chiar si in cazul danturii laterale, unde presiunea exercitata de dinti este mult mai mare. In tot acest timp, coroanele realizate integral ceramic sunt recomandate doar in cazul danturii frontale.

Avantajele coroanelor dentare integral ceramica :

Coroanele dentare din portelan sunt alese in special datorita modului de prezentare al acestora, fiind estetice dar si perfect functionale. Cu toate ca o coroana este falsa, cei din jur nu vor putea face diferenta intre portelan si un dinte adevarat, in special datorita transparentelor acestui material. Ceramica este un material bine asimilat de organism, fara a-i determina alergii, insa acestea pot aparea in cazul un care suportul utilizat este din metal.

In plus, coroanele realizate in totalitate din ceramica, nu duc la colorarea gingiilor, situatie intalnita in cazul celor cu suport metalic. Portelanul nu isi pierde proprietatile odata cu trecerea timpului. In ciuda faptului ca ambele propun aceleasi beneficii, costul unei coroane din portelan este mai redus decat al uneia din zirconiu.

Coroana dentara ceramica :

 Coroana integral ceramica presupune ca este realizata in intregime din ceramica, fara a avea un suport din zirconiu sau metal. Acestea sunt folosite in special in cazul danturii frontale de catre pacientii care au asteptari foarte mari de la aspectul lor.

  • Coroana ceramica pe suport de zirconiu poate fi utilizata pentru oricare dinte
  • Coroana ceramica cu schelet din aur are avantajul ca este foarte rezistenta, nu produce alergii si nu se corodeaza cu trecerea timpului
  • Coroana ceramica cu schelet din metal are avantajul pretului, fiind cea mai accesibila

Tur Virtual 3D Dental Bucuresti - Alba Iulia Dezavantajele coroanelor dentare integral ceramice :

  •  Fiind realizate in intregime din ceramica, acestea sunt mai putin rezistente decat cele pe suport din metal sau zirconiu. Din aceasta cauza sunt recomandate in cazul dintilor frontali, unde forta masticatorie nu este atat de puternica.
  • De asemenea, transparenta promisa de acest tip de coroana nu este la fel de estetica, nefiind recomandata in cazul dintilor care s-au ingalbenit.

Caracteristicile coroanelor dentare din ceramica :

 Coroanele dentare din ceramica sau portelan sunt preferate datorita pretului accesibil si esteticii promise, aspectul fiind asemanator danturii naturale. Acestea au capacitatea de a imita dintii naturali pana la cele mai mici detalii, inclusiv din punct de vedere al transparentei si stralucirii acestora. Functiile promise fac ca aceste coroane sa fie perfecte pentru dantura frontala, reusind sa corecteze si forma sau pozitionarea acesteia.