Coroana dentara zirconiu

Coroana dentara zirconiu

Zirconiul utilizat in domeniul stomatologiei a fost ales datorita proprietatilor sale, are capacitatea de a imita aspectul natural al danturii. In plus, acesta este foarte rezistent, asemanator metalelor, motiv pentru care are o durata lunga de viata. Zirconiul este prelucrat cu ajutorul tehnologiei CAD-CAM, care transforma o bucata din acest material, in lucrarea dorita prin intermediul unui computer special. Coroanele dentare din zirconiu au avantajul ca se vor potrivi pana la cel mai mic detaliu, iar pacientii nu pot dezvolta alergii.

Indicatiile coroanelor dentare Zirconiu :

  • Restaurarile din punct de vedere estetic al danturii frontale
  • Restaurarile din punct de vedere estetic care privesc coroane alcatuite din doua sau trei elemente
  • Restaurarile din punct de vedere estetic care privesc puntile dentare alcatuite din trei sau patru elemente
  • Restaurarile din punct de vedere estetic ale implanturilor dentare

In cazul danturii naturale frontale, care este predispusa imperfectiunilor, precum decolorare, carii, forma inestetica, cea mai buna modalitate de a corecta aceste aspecte este prin intermediul coroanelor dentare din zirconiu, care au avantajul ca nu isi modifica culoarea odata cu trecerea anilor. Spre deosebire de alte dispozitive similare, acestea sunt considerate mult mai estetice si mai rezistente.

Avantajele coroanelor din zirconiu

Cu siguranta ca cel mai mare avantaj al acestor tipuri de coroane este din punct de vedere estetic. Pacientii se pot bucura de un zambet natural, in timp ce persoanele din jur nu pot sesiza diferente intre dantura falsa si cea naturala. Spre deosebire de metal, zirconiul nu blocheaza trecerea luminii, astfel ca se confera un aspect placut.

In plus, pacientii care opteaza pentru o coroana dentara de zirconiu nu pot dezvolta alergii, materialul fiind compatibil cu organismul. Datorita acestei biocompatibilitati, nu vor aparea probleme ale cavitatii bucale pentru o buna perioada de timp. Un alt avantaj semnificativ este ca acestea nu se deterioreaza in timp, situatie intalnita in cazul coroanelor metalice care incep sa se faca vizibile treptat.

Tur Virtual 3D Dental Bucuresti - Alba IuliaDe asemenea, prin intermediul coroanelor din zirconiu vor disparea sensibilitatile dentare (cald, rece, dulce etc). Datorita rezistentei sale, zirconiul este recomandat atat in cazul dintilor frontali, cat si al molarilor sau premolarilor.

Coroana de zirconium ofera un aspect natural

Atunci cand este nevoie de alegerea unei coroane dentare, primul criteriu in alegerea ei este din punct de vedere estetic, deoarece pacientul isi doreste ca aceasta sa semene cat mai mult cu dantura naturala. Din fericire, coroana dentara din zirconiu promite acest aspect, fiind una dintre cele mai potrivite lucrari, deoarece nu se poate sesiza diferenta dintre un dinte natural si coroana.

Este important de mentionat ca o coroana dentara nu preia toate functiile unor dinti lipsa, din cauza faptului ca are un rol protector, fiind un invelis, dar nu are cum sa inlocuiasca radacina dintelui. In situatia in care un pacient are un dinte lipsa, atunci cea mai buna solutie este sa apeleze la un implant dentar, care va prelua in totalitate functiile danturii. Aceasta solutie promite si multe alte avantaje, deoarece implantul este mult mai rezistent in timp, iar pacientul poate consuma orice alimente doreste. Un dezavantaj ar putea fi pretul, un implant dentar fiind destul de costitisitor, insa cand punem in balanta benficiile oferite, devine o solutie importanta care merita luata in calcul.

Durabiliatea unei coroane din zirconiu

 Coroana dentara din zirconiu este obtinuta in urma utilizarii tehnologiei CAD CAM, motiv pentru care se va potrivi in totalitate cu dantura pacientului, iar un mare avantaj poate fi amintit, si anume ca sunt evitate problemele aparute la gingii. Aceste situatii erau comune in cazul celor care apelau la alte tipuri de coroane dentare.

Zirconiul este recomandat in cazul tuturor dintilor, pastrand aspectul natural indiferent de situatie spre deosebire de coroanele de portelan pe suport metalic, unde acesta are rolul de mascare al metalului, iar cantitatea ridicata duce la un aspect inestetic.

Datorita faptului ca o coroana din zirconiu este realizata prin intermediul computerului, se asigura calitatea lucrarii si pot beneficia de pe urma ei pacienti de toate varstele care nu sunt multumite de zambetul lor.