Coroana dentara

Coroana dentara

Coroanele dentare au menirea de a reda functionalitatea si aspectul natural al unui dinte afectat, din diferite motive, de carii. Medicii opteaza pentru aceasta metoda de restaurate din numeroase motive precum:

  • Din cauza faptului ca un dinte este afectat de carii in proportii ridicate si astfel nu ramane o parte suficienta pentru efectuarea unei obturatii, de obicei dintii care au jumatate din proportia lor naturala, sunt supusi unui tratament ce necesita o coroana dentara
  • In cazul in care un dinte a suferit un accident si s-a fracturat, si nu mai poate fi refacut prin metode obisnuite, atunci este nevoie de o coroana dentara
  • In cazul in care un pacient prezinta numeroase carii, acesta poate alege restaurarea coronara pentru a fi protejati si ceilalti dinti
  • Se apeleaza la coroane si punti cand este necesara ancorarea puntilor
  • Aplicarea coroanei dentare este ultima etapa din cadrul unui proceduri de implant dentar
  • In general, ultimul pas al tratarii canalului este instalarea unei coroane pentru protectia danturii vulnerabile
  • Se apeleaza la coroanele dentare si din motive estetice, pentru infrumusetarea aspectului

Tur Virtual 3D Dental Bucuresti - Alba IuliaO coroana dentara are rolul de a inlocui toate functiile avute de un dinte natural, incepand de la aspect, pana la igienizarea cu usurinta si prin intermediul atei dentare. In plus, un dinte fals nu trebuie sa faciliteze stocarea resturilor alimentare, sa nu schimbe ocluzia si sa nu provoace niciun disconfort pacientului.

 

Coroana dentara ceramica

 Aceasta mai poarte numele de coroana metalo ceramica si reprezinta cea mai accesibila solutie dintre coroane. Astfel, daca dentistul recomanda acest tip de coroana, atunci inseamna ca aceasta reprezinta una dintre cele mai bune solutii, iar marele avantaj al acesteia este ca ofera rezultate de invidiat. Poate fi utilizata in cele mai multe dintre cazuri, atat pentru dintii frontali, cat si pentru cei laterali sau chiar pentru acoperirea implanturilor.

Un alt avantaj al coroanei dentare ceramice este ca materialul din care e alcatuit este considerat foarte estetic, fiind foarte asemanator danturii naturale. In plus, in momentul consumarii alimentelor acestea nu se deterioreaza si nu provoaca niciun disconfort.

Coroana dentara zirconiu 

Aceste coroane dentare au fost introduse pe piata in ultimii ani si reprezinta poate una dintre cele mai bune solutii pentru cei care isi doresc sa obtina un zambet estetic, de invidiat. Oxidul de zirconiu are rolul de substitutie al metalului obisnuit si reprezinta suportul deasupra caruia se aplica dintele fals.

Unul din cele mai mare avantaje ale acestui material este reprezentat de faptul ca nu vor exista alergii, fiind bine asimilat de organism, iar dintii si gingiile nu vor putea fi afectate in niciun mod. In plus, are capacitatea de a imita aspectul danturii naturale, motiv pentru care cei din jur nu vor putea sesiza diferente intre un dinte fals si unul natural.