Detartraj Manual

Detartraj Manual

Detartrajul manual

Din cauza faptului ca detartrajul manual poate provoca sangerarea, tartrul subgingival este eliminat cu atentie, iar in anumite cazuri poate fi necesara tratarea in prealabil cu medicamente specifice pentru cei ce sufera de afectiuni cardiace, reumatism etc. Cu toate ca detartrajul cu ultrasunete este cel mai popular, acesta nu este intotdeauna eficient in indepartarea tartrului subgingival, astfel ca un tratament complet presupune atat detartrajul cu ultrasunete, cat si cel manual.

Ce instrumente se folosesc?

Pentru ca detartrajul manual sa fie eficient si sa isi atinga scopul, este esentiala alegerea instrumentelor potrivite, astfel incat si medicul sa poata lucra fara a fi nevoie de depunerea a prea mult efort. De cele mai multe ori detartrajul supragingival presupune folosirea secerilor sau a chiuretelor speciale. In plus, pentru siguranta interventiei este esential ca instrumentele adecvate sa fie utilizate cu un control deplin, iar acestea trebuie asezate intre degetele medicului, care isi creeaza un punct de sprijin potrivit pe arcada dentara.

Instrumentele trebuie folosite astfel incat sa existe oricand efectuarea miscarilor necesare, sa se deplaseze cu usurinta catre toate punctele structurii dentare, fara ca pacientii sa fie foarte incordati, evitandu-se oboseala muschilor. In plus, cel mai important aspect este ca aceste instrumente nu trebuie sa alunece, deoarece se pot aduce prejudicii la nivelul dintilor sau al gingiilor.

 

Tur Virtual 3D Dental Bucuresti - Alba IuliaCum se previne tartrul?

  • Igiena orala trebuie efectuata de cel putin doua ori pe zi
  • Este esentiala utilizarea atei dentare si a apei de gura
  • Dieta trebuie sa fie echilibrata
  • Masticatia trebuie efectuata in mod corespunzator
  • Pacientii nu trebuie sa incerece sa indepartareze tartrul prin diferite tehnici improvizate
  • Detartrajul trebuie efectuat la fiecare 6 luni