Detartraj Ultrasunete

Detartraj Ultrasunete

Detartrajul ultrasonic

Aceasta procedura elimina tartrul vizibil stocat la nivelul dintilor, in schimb, se opteaza pentru detartrajul manual pentru inlaturarea tartrului regasit in zonele de sub gingii. Prin aceasta procedura este efectuata si indepartarea placii bacteriene, cele doua fiind executate doar in cadrul cabinetului de stomatologie.

Detartrajul cu ultrasunete

Aceasta procedura este considerata cea mai populara modalitate de curatare dentara, deoarece nu produce durere, este eficienta si elimina tartrul stocat la nivelul dintilor, chiar si cel acoperit de gingii. Astfel, se reduce semnificativ numarul bacteriilor, iar detartrajul poate sa previna aparitia cariilor, dar si a unor afectiuni mai complicate, precum cele parodontale. Instrumentul care se foloseste pentru efectuarea acestei proceduri produce vibratii cu ultrasunete, care sunt atat de rapide incat nici nu pot fi percepute de auzul uman.

In plus, actiunea acestui aparat se completeaza cu interventia apei, care are rolul de a indeparta toate bucatelele de tartru desprinse. Acest aparat cu care se curata dintii produce un numar ridicat de vibratii, ce au capacitatea de spargere a tartrului si eliminare a placii bacteriene. Conform recomandarilor medicilor, detartrajul trebuie efectuat de doua ori pe an, in timp ce persoanele care fumeaza ar trebui sa repete procedura la fiecare trei luni.

Tur Virtual 3D Dental Bucuresti - Alba IuliaBeneficii

Aceasta procedura poate fi urmata si de pacientii care sufera din cauza unor afectiuni gingivale, chiar si atunci cand dintii sunt putin mobili. Avantajul detartrajului cu ultrasunete este ca acesta nu produce nicio leziune la nivelul dintilor, situatie intalnita in cazul detartrajului manual. In plus, acesta este eficient si pentru a elimina petele de pe dinti, ce au fost cauzate de consumul de ceai negru, cafea, vin rosu, bauturi carbogazoase ce contin coloranti sau de fumat, iar acestea nu pot fi inlaturate pe cale manuala.

De asemenea, pacientii nu trebuie sa isi faca griji cu privire la aparitia durerii, pentru ca aceasta procedura nu implica durere, astfel ca nu este nevoie nici macar de anestezie. Detartrajul cu ultrasunete presupune folosirea unor substante chimice care nu afecteaza in niciun fel structurile dentare si gingivale.

Cat de des trebuie efectuat detartrajul cu ultrasunete?

Asadar, detartrajul cu ultrasunete se recomanda a fi urmat de doua ori pe an, in cazul pacientilor ce prezinta dantura naturala, in timp ce persoanele care beneficiaza de implanturi dentare sau alte lucrari protetice trebuie sa urmeze interventia la fiecare 4 luni. In schimb, persoanelor care fumeaza, li se recomanda detartrajul la fiecare 3 luni. In urma efectuarii acestei proceduri, exista posibilitatea de a se regasi mici depozite de tartru, insa interventia este de cele mai multe ori urmata de periajul profesional care igienizeaza intreaga cavitate bucala.