Endodontie microscopica

Endodontie microscopica

Cand avem nevoie de un tratament endodontic?

Este nevoie ca medicii sa apeleze la tratamente endodontice atunci cand se imbolnaveste pulpa dentara, inflamandu-se din cauza bacteriilor ce isi fac aparitia. Aceste afectiuni se dezvolta de cele mai multe ori in cazurile in care un dinte prezinta carii de dimensiuni mari, dar si atunci cand dantura este slefuita prea mult (atunci cand se apeleaza la coroane sau punti dentare) sau din cauza accidentelor si fracturilor unui dinte.

Semnele necesitatii unui tratament endodontic sunt diferite, de la sensibilitate in timpul consumului de alimente calde sau reci, insa si atunci cand dintii se decoloreaza din cauza pulpei dentare moarte. De asemenea, si abcesele si durerea acuta pot fi un semn al necesitatii tratamentului endodontic. Din pacate, anumite afectiuni se pot dezvolta fara a oferi simptome decat atunci cand au evoluat foarte mult, iar tratarea lor este mult mai dificila.

De ce sa aleg un medic cu practica orientata spre endodontie microscopica?

Medicul specialist in acest domeniu cunoaste mult mai bine structura interna a unui dinte, astfel incat acesta este mult mai experimentat cu privire la cazurile intampinate. Asadar, pacientii pot beneficia de un tratament mult mai amanuntit realizat in deplina siguranta. Cazurile mai dificile in care se dezvolta durerea orofaciala sunt rezolvate cu greu din cauza durerii care nu este obisnuita, iar stomatologii generali de cele mai multe ori nu au cunostintele necesare pentru a oferi un tratament corespunzator din prima incercare.

Tratamentul endodontic la microscop                                                                  

Tur Virtual 3D Dental Bucuresti - Alba IuliaAceste tratamente devin mult mai eficiente atunci cand sunt asistate de un microscop, fiind foarte complexe, insa in cadrul clinicii noastre punem la dispozitia pacientului aparatura necesara pentru a acoperi o gama cat mai larga de tratamente, iar acestia sa se bucure de cele mai bune lucrari. Pe langa aparatura potrivita, este nevoie si de medici bine pregatiti, capabili sa ofere tratamentul corespunzator indiferent de cazul intampinat. Consultatiile endodontiei dureaza intre 30 si 60 de minute, procedura fiind impartita de regula in mai multe etape.

Etapele unui tratament endodontic la microscop :

  • Anamneza reprezinta pasul in care dentistul incearca sa afle de la pacient cat mai multe informatii cu privire la problemele medicale ale acestora.
  • Urmeaza consultarea atenta prin intermediul ustensilelor potrivite pentru determinarea sursei de unde provin problemele. Cu ajutorul microscopului aceasta procedura este mult mai usor de efectuat, deoarece imaginile oferite de acesta sunt marite de 25 de ori.
  • Etapa urmatoare presupune ca pacientul sa efectueze niste radiografii, iar pe durata procedurii vor fi necesare mai multe pentru ca tratamentul sa fie efectuat cat mai bine, iar pacientul sa beneficieze de calitatea serviciilor oferite.
  • Ultima etapa este atunci cand, dupa toate datele adunate, dentistul va alcatui un plan de tratare a problemei prezentate.
  • Durata unui tratament endodontic la microscop difera in functie de fiecare situatie in parte.
  • Se poate spune ca un tratament endodontic a ajuns la final atunci cand este nevoie de obturatia canalului si sigilarea pentru prevenirea patrunderii microbilor in spatiile lasate libere. Bacteriile pot sa infecteze dintele din nou, astfel ca ultimul pas este esential in buna functionare a tratamentului efectuat.