Estetica Dentara

Estetica Dentara

Estetica dentara face referire la restaurarea si imbunatatirea frumusetii naturale a zambetului cu ajutorul unor proceduri efectuate de medici specialisti totul pentru a obtine nu numai un aspect placut, dar si un zambet de durata. Te-ai saturat sa iti ascunzi zambetul de privirile curiosilor? Ti-ai dori sa faci ceva cu privire la dintii ciobiti, decolorati, inestetici sau cei care lipsesc? Raspunsul la aceste intrebari este estetica dentara.

In timp ce stomatologia traditionala se concentreaza pe igiena orala, prevenirea si tratarea afectiunilor aferente, estetica dentara se axeaza pe imbunatatirea aspectului dintilor unei persoane. Cu alte cuvinte, stomatologia obisnuita se adreseaza tuturor problemelor intampinate de pacienti, ce necesita un tratament, in timp ce estetica dentara se bazeaza pe niste tratamente dorite de pacienti pentru infrumusetare.

Trenduri ale esteticii dentare

Tehnologiile avansate din ziua de azi permit ca pacientii sa beneficieze de tratamente mult mai placute din punct de vedere estetic, dar si mai rezistente. In plus, stomatologii se folosesc de tehnici mai sigure si care conserva structura naturala a dintilor pe cat de mult posibil, insa acest aspect difera in functie de fiecare caz in parte.

Estetica dentara foloseste cateva tehnologii precum laserul pentru a putea realiza anumite proceduri necesare acestui domeniu, totul din cadrul clinicii stomatologice, fara a mai fi nevoie de specialisti. De asemenea, pacientii se vor simti mult mai confortabil, deoarece tratamentele se efectueaza in perioade mai scurt de timp, fara a avea parte de durere sau disconfort, anestezia fiind efectuata pentru fiecare procedura.

Tratamente ale esteticii dentare

Estetica dentara se bazeaza pe cateva tratamente:

Tur Virtual 3D Dental Bucuresti - Alba IuliaInlay/Onlay

Cunoscute si sub denumirea de obturatii indirecte, inlay sau onlay sunt confectionate din portelan sau materiale compozite foarte rezistente si durabile in timp, pentru a reconstrui un dinte ce a fost afectat in proportii ridicate de carii sau care a fost supus unui traumatism. Cu toate ca acestea sunt atasate la nivelul dintelui respectiv in cadrul unei singure sedinte la stomatolog, inlay si onlay sunt confectionate in laboratorul de tehnica dentara, dupa care se adauga acolo unde este nevoie.

Albirea dentara

Albirea dintilor reprezinta cea mai comuna procedura a esteticii dentare. Dintii isi modifica culoarea din cauza fumatului sau consumului de alimente care pateaza precum vinul rosu, cafeaua, ceaiul negru sau bauturi carbogazoase ce contin coloranti, insa si in urma unei igiene orala precare. Astfel, albirea dintilor poate imbunatati simtitor aspectul general.

 Fatete dentare Veneers

Fatetele dentare reprezinta niste elemente foarte subtiri care se adauga la nivelul dintilor pentru a remedia un aspect nefavorabil al danturii naturale, precum crapaturi, forme si nuante inestetice, spatieri dentare etc. Veneers reprezinta cele mai populare fatete dentare deoarece propun o multime de avantaje si sunt alese de catre persoanele care nu au obtinut rezultatele dorite cu ajutorul albirii dintilor. Fiind confectionate din portelan acestea imita dintii naturali pana la cele mai mici detalii. La fel ca lucrarile protetice, pentru a fi atasate la nivelul danturii, fatetele impun necesitatea slefuirii dintilor naturali, astfel incat acestea sa se potriveasca perfect.

Implanturi dentare

Implanturile dentare reprezinta adaugarea unei radacini artificiale care sa o inlocuiasca pe cea a unuia sau mai multor dinti ce lipsesc din diferite motive. Edentatia reprezinta un fenomen cu care se confrunta o mare parte a populatiei si trebuie combatut pentru a evita probleme precum migratia dintilor sau modificarea ocluziei acestora. Dupa ce este atasat implantul, cateva luni mai tarziu, dupa ce are loc procesul de osteointegrare (perioada difera de la un pacient la altul), se poate adauga si coroana implantului, astfel ca pacientii beneficiaza de un nou dinte care a capatat functiile celui vechi.