Gutiera albire dinti

Gutiera albire dinti

Atunci cand vine vorba de albirea dentara, multi dintre cei care isi doresc un zambet imaculat, prefera produsele care pot fi utilizate cu usurinta si acasa. Aceasta varianta propune o metoda foarte simpla, si anume este nevoie de confectionarea unor gutiere de albire, in care urmeaza sa se aplice un gel special, care promite nuanta mult dorita.

Tratamentul de albire a cu gutiera 

 Astfel, in cadrul primei sedinte, este nevoie de amprentarea dintilor de catre medic, care initial a curatat dantura de placa bacteriana si tartru. Prin intermediul amprentei se realizeaza gutiera ce capata forma corespunzatoare, iar in cadrul celei de a doua sedinte, pacientul este instruit pentru aplicarea corespunzatoare a gelului in gutiera si fixarea acesteia pe dantura.

Perioada acestui tratament difera de la un caz la altul, in functie de gradul de concentrare al gelului utilizat, dar si de nuanta actuala si nuanta dorita a danturii. O multitudine de produse pot fi utilizate zilnic, de doua ori, ori 2-3 ore in decursul a 7-14 zile.

Cat dureaza efectul albirii dintilor? 

Albul dintilor poate rezista o perioada lunga de timp, de pana la cativa ani, daca dantura este intretinuta corespunzator, respectand toate sugestiile medicului. Insa, conteaza bineinteles si care a fost starea dintilor, culoarea lor si cat de concentrat a fost gelul utilizat. Pentru a pastra acest efect cat mai mult timp este important ca pacientii sa adopte o alimentatie sanatoasa, sa evite bauturi si alimente care sunt cunoscute pentru patarea dintilor, sa evite fumatul si sa aiba in vedere faptul ca ulterior dintii se vor decolora la loc, indiferent de produsul folosit.

Care sunt riscurile albirii dintilor?

 Din fericire, aceasta procedura nu implica riscuri mari, iar unul dintre efectele secundare comune este aparitia sensbilitatii dintilor, insa aceasta nu produce durere, ci doar un disconfort si se face nevazuta la finalul procesului. Daca aceasta sensibilitate care isi face aparitia poate provoca durere, se recomanda ca pacientii sa poarte gutiera un timp mai scurt sau sa renunte la tratament.

Un alt efect secundar al unui astfel de tratament presupune iritia gingiilor, situatie des intalnita din cauza cantitatii ridicate de gel aplicata in gutiera. In acest sens, se recomanda stoparea procesului pentru o perioada scurta de timp, dupa care gingia poate sa capete aspectul sau initial.

Tur Virtual 3D Dental Bucuresti - Alba Iulia