Incrustatii Dentare

Incrustatii Dentare

Ce sunt incrustatiile dentare?

Acestea se aseamana foarte mult obturatiilor obisnuite, diferenta fiind ca cele din urma se confectioneaza in cadrul cabinetului stomatologic, in timp ce incrustatiile dentare se realizeaza in laboratorul de tehnica dentara. Cu toate ca incrustatiile dentare sunt comune in alte tari de mai multi ani, in Romania sunt folosite mai rar, totul pentru ca pacientii nu sunt informati corespunzator. In schimb, costurile implicate de acestea sunt mult mai ridicate decat plombele traditionale, insa si avantajele propuse sunt pe masura.

Etape

Obturatiile obisnuite sunt efectuate in cadrul cabinetului stomatologic intr-o perioada de 10-60 de minute, in functie de cazul prezentat, in timp ce incrustatiile dentare necesita doua sedinte. Astfel, in prima faza este nevoie ca medicii sa elimine caria de la nivelul dintelui respectiv, dupa care i se va lua acestuia o amprenta, ce este trimisa catre laboratorul de tehnica dentara. Se aplica o plomba provizorie pana la urmatoare sedinta, care va avea loc in functie de durata necesara prepararii (de obicei cateva zile), urmand ca in cea de a doua sedinta sa se fixeze incrustatia preparata.

 

Cariile dentare reprezinta cea mai comuna afectiune a cavitatii bucale cu care fiecare persoana se intalneste mai devreme sau mai tarziu de-a lungul vietii. Este importanta tratarea acestora inca din fazele initiale, deoarece tratamentele aferente vor fi mai usor de efectuat si vor implica costuri mai scazute. Cel mai comun tratament al acestora sunt obturatiile dentare, cunoscute si sub numele de plombe. Insa tehnologia in domeniul stomatologic evolueaza constant, astfel ca in ziua de azi a aparut si o alternativa la plombele clasice, si anume incrustatiile dentare, o varianta mult mai moderna si mai rezistenta.

 


Tur Virtual 3D Dental Bucuresti - Alba Iulia