Operatie Dentara

Operatie Dentara

Operatiile dentare fac referire la interventiile chirurgicale efectuate la nivelul cavitatii bucale, ce au scopul de a trata diferite afectiuni prezente. In ziua de azi operatiile dentare inca reprezinta motive de teama pentru unii pacienti, insa tehnologia a evoluat considerabil, motiv pentru care fiecare interventie este mult mai sigura, mai eficienta si necesita durate mai scurte de timp. Asadar, se opteaza pentru operatiile dentare din diferite motive.

Pierderi dentare

Implanturile dentare reprezinta cea mai potrivita modalitate de a inlocui dintii pierduti din diferite cauze, precum accidente sau infectii. Implanturile sunt mai potrivite decat lucrarile protetice, deoarece acestea nu aduc prejudii dintilor vecini si preiau toate functiile dintilor naturali. Acestea au rolul de a inlocui radacina dentara care lipseste, iar ulterior i se va atasa coroana dentara. Astfel, inserarea implanturilor impune o operatie dentara foarte comuna, insa complexa. Cei mai potriviti candidati sunt pacientii care dispun de cantitatea si calitatea osoasa adecvata, pentru a fi excluse infectiile si alte interventii in plus. De asemenea, pacientii trebuie sa mentina o igiena orala corespunzatoare pentru ca operatia sa reprezinte un succes.

Tur Virtual 3D Dental Bucuresti - Alba IuliaProbleme legate de maxilar

Dezvoltarea inegala a maxilarului reprezinta un caz  comun ce presupune ca in cazul anumitor persoane maxilarul superior sa fie mai mare decat cel inferior sau invers. Acest fenomen poate cauza dificultati de vorbire, inghitire sau respiratie, iar multe situatii pot fi remediate prin intermediul tratamentelor ortodontice, insa atunci cand nu este posibil, se opteaza pentru o operatie dentara de aditie osoasa. Fie ca maxilarele trebuie doar ajustate, fie ca mai trebuie adaugata o cantitate redusa de os, procedurile sunt efectuate cu ajutorul interventiilor chirurgicale.

De asemenea, uneori probleme ortodontice pot fi remediate prin operatiile dentare, astfel ca pacientii nu mai trebuie sa poarte aparate dentare. In schimb, aceste interventii sunt recomandate doar atunci cand dispozitivele ortodontice nu pot remedia situatia propusa, insa si in aceste cazuri poate fi nevoie de aditie osoasa. Procedura impune o interventie destul de des intalnita, insa care poate fi dificila daca medicul nu este bine pregatit.