Ortodontie

Ortodontitie

Progresul tehnicii in stomatologie permite astazi corectarea spectaculoasa, fara durere a anomaliilor dento-maxilare.

Aparatele dentare (ortodontice) sunt aproape invizibile, realizate din materiale translucide, de culoarea dintilor.


Prima specializare creata in cadrul medicinei dentare, ortodontia reprezinta ramura acesteia care se ocupa cu abnormalitatile de crestere si dezvoltare ale dintilor si oaselor care ii sustine, mandibula respectiv maxilarul. Acestea se refera atat la defectele de forma si volum, cat si la pozitionare elementelor anterior mentionate.

Cu cat o afectiune este adresata intr-un stadiu incipient, cu atat solutionarea sa apare intr-un timp mai scurt. Astfel, vizitele regulate la medicul stomatolog cresc sansele depistarii unor anomalii la primele semne de instalare a acesteia, atragand dupa sine sporirea sanselor de corectare precoce a acestora prin mijloace terapeutice eficiente doar la varste fragede.

Repercursiunile netratarii acestui tip de afectiuni se rasfrang pe mai multe nivele, de la cel estetic, conferind o fizionomie indezirabila, pana la cel functional ce implica imposibilitatea efectuarii unuei igiene orale eficiente ce va atrage dupa sine o deteriorare precoce a dintilor, chiar aparitia bolii parodontale cu pierderea consecutiva a acestora. Nu in ultimul rand, pot exista simptome de ordin sistemic, cum ar fi dureri persistente de cap sau afectare digestiva, in cazurile mai severe.

De la simpla deconditionare a obiceiurilor vicioase (de tipul sugerii degetelor/ respiratiei orale), aplicarea de aparate mobile, pana la montarea de disjunctoare (aparate speciale menite sa creasca dimesinea osului), toate aceste variante de tratament sunt au rolul sa contracareze si sa scuteasca micutul pacient de incoveniente majore ce vor aprea indubitabil odata cu trecerea timpului.


Tur Virtual 3D Dental Bucuresti - Alba IuliaVenita sa imbunatateasca atat partea functionala cat si pe cea estetica, prin prisma descoperirilor facute in ceea ce priveste raspunsul gazdei, cat si a diveristatii aparatelor dentare in momentul de fata, ortodontia isi deschide portile tuturor grupelor de varsta. Desi nu toate posibilitatile de tratament optate in cazul copiilor isi gasesc aplicabilitatea la varste mai inaintate, asta nu inseamna ca o problema de asemenea natura nu poate fi tratata la orice varsta.

“Mai bine mai tarziu decat niciodata” este deviza pe care ortodontia moderna o sustine, pledand astfel pentru necesitatea solutionarii problemelor de ordin dentar, indiferent de momentul adresarii specialistului. Acest aspect este sustinut de numeroase studii ce releva atat importanta corectarii unor deficite functionale (dificultatie de masticatie sau vorbire) cat si a celor estetice (probleme legate de fizionomie si traduse prin scaderea increderii in sine, cu rasunet la nivel social).


Suntem la un click distanta! Te poti programa si online!