Tratament endodontic

Tratament endodontic

Acest tratament este cunoscut tututor pacientilor drept tratamentul canalului si presupune ca un nerv afectat al unui dinte, din diferite motie, sa fie inlaturat, astfel incat dintele respectiv sa nu fie supus extractiei si sa se pastreze cat mai bine pe arcada. Ulterior se apeleaza la o lucrare protetica pentru ca dintele sa-si recapete functille obisnuite.

Un tratament endodontic este impartit in mai multi pasi, este mai dificil de urmat decat altele si impune o atentie sporita a medicului, astfel incat lucrarea sa aiba rezultatele dorite. Un mare avantaj al clinicii noastre este reprezentat de faptul ca dispunem de aparatura moderna, care nu produce radiatii si cu ajutorul careia se pot efectua radiografii digitale intr-un timp foarte scurt. Pe aceasta cale pacientii economisesc timp, deoarece acestia nu mai trebuie sa se deplaseze la un centru specializat pentru realizarea radiografiilor si sa piarda timpul asteptand, cand totul se poate efectua in cel mai scurt timp in cadrul clinicii noastre. Astfel, medicii dispun de radiografia digitala pe care o pot analiza ori de cate ori este nevoie pe durata tratamentului.

De asemenea, tratamentele endodontice pot fi mai eficiente atunci cand sunt utilizate ustensile de calitate. Asadar, in cadrul cabinetului nostru stomatologic, folosim diga dentara, care poate fi numita, cu siguranta, cea mai sigura izolare impotriva bacteriilor prezente in saliva. Diga reprezinta o folie de diferite culori, realizata din latex, care se aplica la nivelul dintelui caruia i se aplica tratamentul endodontic. Iata cateva avantaje aduse de diga:

  • Atentia este fixata asupra dintelui care este supus tratamentului
  • Este exclusa posibilitatea ca pacientul sa inghita resturi ale dintilor ramase din urma tratamentelor la care este supus, precum si de la inghitirea substantelor utilizate in cadrul tratamentului de canal
  • Dintele este protejat de microbii si bacteriile prezente in saliva, ceea ce reprezinta un factor extrem de important in efectuarea acestui tratament, deorece canalul nu trebuie sa fie atins de bacterii
  • Durata sedintelor va fi mai scurta deoarece se economiseste timp fata de tehnica obisnuita a rulourilor de vata, ce trebuiesc schimbate in scurt timp, dupa imbibarea cu saliva
  • Pacientul se poate simti confortabil si relaxat, deoarece exista o bariera protectoare intre organism si ustensilele medicului. Pe aceasta cale se evita situatiile in care solutiile utilizate la tratament ajung in gura si au un gust neplacut
  • Ajuta la buna desfasurare a tratamentului, astfel incat la final pacientii vor beneficia de buna functionare a dintelui care a fost supus procedurii

De asemenea, si aparatura de care dispunem in cadrul cabinetului este moderna si cea mai potrivita in cazul tratamentelor endodontice, si poarta numele de Protaper. Medicii clinicii noastre se afla intr-un proes continuu de invatare, deoarece intotdeauna exista aparatura noua sau se gasesc modalitati mai eficiente de urmare a anumitor tratamente. Protaper presupune utilizarea unui intrumentar care se roteste, realizat dintr-o combinatie de Nichel si Titanium, dar si a unui motor special, X-Smart Plus, special conceput pentru actiunile la care este folosit, fiind cel mai eficient mod de tratare a canalelor.

Tur Virtual 3D Dental Bucuresti - Alba IuliaAceste instrumente rotative sunt realizate din cele mai bune materiale, astfel incat pana si cel mai complicat tratament de canal sa poata fi efectuat cu usurinta, precum cele care nu au forma obisnuita, ci prezinta si curburi.

In plus, prin intermediul radiografiilor digitale, fiecare pas al tratamentului poate fi analizat cu atentie, aceasta fiind ocazia potrivita de monitorizare a bunei desfasurari a tratamentului. Tehnologia evolueaza constant in domeniul stomatologiei, astfel incat aceasta joaca un rol important in eficienta tratamentelor. In ziua de azi, chiar si dintii foarte afectati pot fi salvati, iar prin intermediul microscopului se asigura buna desfasurare a tratamentelor indiferent de cat de complicate sunt acestea.

Pacientii clinicii noastre vor fi supusi unei experiente confortabile, indiferent de tratamentul efectuat, in timp ce in cazul celui endodontic, acestea sunt mult mai usor de urmat atunci cand se foloseste un microscop. Chiar si in cazul in care canalele au o forma neobisnuita sau acestea prezinta corpuri straine, orice situatie poate fi remediata.

Cand este necesar un tratament endodontic?

Se apeleaza la acest tip de interventie atunci cand pulpa dentara devine inflamata ori este infectata. Aceste situatii apar de cele mai multe ori din cauza cariilor care au capatat proportii ridicate si nu au fost tratate la timp, insa si atunci cand stomatologul nu a efectuat alte interventii in mod corespunzator, precum plombele. Daca afectiunile aparute nu sunt tratate la timp, atunci pulpa va muri si va atrage numerosi microbi care migreaza treptat, destinatia finala fiind osul care este distrus pas cu pas.